Gratin van ham, selder en champignons met Passendale kaas en Passendale bier

Hoofdgerecht
Gerechten met bier
4
30
  • 4 plakjes Passendale kaas
  • 1 flesje Passendale bier
  • 400 g selder
  • 200 g in reepjes gesneden gekookte beenham
  • 100 g champignons
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels boter
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 4 eetlepels room
  • peper en zout

Snijd de selder is stukjes en bak ze in wat boter gaar.
Tegen het einde van de baktijd de in plakjes gesneden champignons en de reepjes beenham nog even meebakken.

Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe de bereiding in een vuurvaste schotel en giet er het Passendale bier over.
Roer er de room en de mosterd door.
Breng het geheel op smaak met peper en zout en dek het af met de plakjes Passendale kaas en paneermeel.
Stel de oven in op 175°C en laat de schaal ca. 15 min. garen totdat een gelijkmatig lichtbruin korstje ontstaat.

Serveer zo warm mogelijk met stokbrood of warme toast, sla, wat plakjes tomaat, komkommer en een vinaigrette.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.