Gevulde kipfilet met rode pesto-pasta

Hoofdgerecht
Dagelijkse kost
4
45
  • 500 g  pasta naar keuze
  • 4 eetlepels appelkappers
  • 50 g rucola

Voor de kip:

  • 4 kipfilets
  • 8 plakjes pancetta
  • 125 g groene olijven (eventueel met feta)
  • 200 g ricotta
  • ½ bussel basilicum
  • boter
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Voor de pesto:

  • 200 g zongedroogde tomaten in olie
  • 20 g pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • 50 g Parmezaan
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 koffielepel sambal
  • olijfolie
  • peper

 

Breng water aan de kook met een snuifje zout voor de pasta.

Kip:

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Snijd de ‘contrefilets’ van de kipfilets. Dat zijn de losse stukken aan de onderkant.
Doe de stukjes contrefilet in de hakmolen met de olijven, ricotta en basilicum.
Mix tot een korrelige massa en kruid met peper en zout.

Snijd de kipfilets overlangs in twee maar snijd ze niet helemaal door. Leg ze open. Leg eventueel een vel plasticfolie op de filets en klop ze wat platter met een vleesmes of een steelpannetje.
Kruid de binnenkant met peper en zout.
Vul elke kipfilet met het ricottamengsel. Vouw de kipfilets dicht.
Rol 2 plakjes pancetta rond elke kipfilet.

Verhit een klontje boter met een scheutje olijfolie in een pan.

Leg de filets op de naad in de pan. Schroei de pakketjes rondom dicht. De kip moet nog niet gaar zijn.
Laat de kip ongeveer 15 minuten in de oven verder garen. Draai halverwege om.

Pesto:

Doe de zongedroogde tomaten zonder de olie in de hakmolen. Voeg er de gepelde en in stukken gesneden knoflook aan toe.
Doe er de pijnboompitten, de in stukjes gesneden Parmezaan, de tomatenpuree, de sambal en een scheutje olijfolie bij.

Kruid met peper en mix tot pesto.

Pasta:

Kook de pasta gaar. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.

Afwerken en serveren:

Meng de pesto door de pasta.

Haal de kip uit de oven.

Snijd de steeltjes van de appelkappers en snijd ze in stukjes.
Roer de rucola en de kappertjes door de pasta.

Schep de pasta in borden. Snijd de kip in plakken en leg ze op de pasta.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.