Gesmoorde ui met aardappelmousseline en kwartelei

Aperitiefhapje
Bijgerecht
Voorgerecht
  • 100 g aardappelpuree
  • 3 rode uien
  • 12 kwarteleieren
  • 60 g boter
  • 1 dl witte wijn
  • enkele takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 el suiker
  • peper en zout

Snij de gepelde uien doormidden in de lengte. Doe ze in een pannetje waarin ze net kunnen, overgiet met de wijn, de helft van de boter, suiker en specerijen. Voeg water toe tot ze net onder staan. Smoor de uien op zacht vuur en laat afkoelen in de jus.

Maak de binnenste lamellen voorzichtig los. Vul er per persoon 3 uien met warme aardappelmousseline.

Bak de kwarteleitjes in de resterende boter en kruid met peper en zout.

Brand de randen van de ui kort toe met een gasbrander. Schik er de eitjes op en garneer met een takje groen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.