Gepekelde pladijsfilet, koolrabi, radijs, avocado, vinaigrette, kombu-azijn

Hoofdgerecht
NorthSeaChefs
Vergeten groenten
4

Pekel:

  • 50 g zout
  • 40 g suiker
  • 10 g zachte, fijne piment
  • 5 g piment

Vinaigrette

  • 10 cl kombu-azijn
  • 20 cl olijfolie

 

Een leuke combinatie tussen zout, zuur en vet met een knipoog naar de Japanse keuken.

Pekel de pladijsfilets 30 minuten. Spoel ze goed af onder koud water en bewaar in de koelkast.

Snijd de koolrabi en radijsjes in fijne reepjes en marineer ze in witte balsamicoazijn en olijfolie.

Pel de avocado en mix glad in een blender. Voeg citroensap, peper, zout en een scheutje olijfolie toe.

Maak een vinaigrette van kombu-azijn en olijfolie.

Kook de quinoa gaar, dep droog tussen handdoeken en frituur 3 minuten op 170°C.

Snijd de pladijs in fijne plakjes en besprenkel lichtjes met olijfolie.


Recept Broes Tavernier

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.