Gentse waterzooi

Hoofdgerecht
Vlaamse klassiekers
Geert Van Der Bruggen
4

Voor de groentegarnituur

Doe de kip in een pan. Prik de kruidnagel in de ui en leg de ui in de pan. Doe ook de rest van de groenten er ongesneden bij en zet alles net onder water. Doe er het kruidentuiltje bij en laat ongeveer 45 minuten rustig sudderen.

Snijd intussen de groenten voor de garnituur in julienne.

Haal de kip uit de pan en zeef het kookvocht. Breng dit opnieuw aan de kook en doe er de groentejulienne bij. Voeg er de room bij, snijd de kip in stukken en doe ook die opnieuw in de pan om goed door te warmen. Breng op smaak met peper en zout.

Schep de waterzooi in grote diepe borden en versier met enkele pluksels kervel.  Serveer met kasteelaardappeltjes of boerenbrood.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.