Gemarineerd varkenshaasje met geroosterde courgette en venkel

Hoofdgerecht
4
40
  • 500 g varkenshaasje
  • 240 g zilvervliesrijst
  • 2 middelgrote venkelknollen, gesneden in stukken van 4 cm
  • 2 courgettes, gesneden in stukken van 4 cm
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • peper
  • zout

Voor de marinade:

  • 150 ml balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 1 theelepel mosterd
  • grof zout
     

Verwarm de oven voor op 120°.

Meng voor de marinade alle ingrediënten. Strijk het varkenshaasje in met de marinade. Laat minstens 1 uur rusten in de koelkast Haal het vlees 15 minuten voor gebruik uit de koelkast en laat uitlekken.
Leg het in een ovenschaal en voeg de teentjes knoflook en stukjes venkel toe.

Laat het vlees 25 minuten bakken.
Voeg na 15 minuten de stukken courgette en de rozemarijn bij het vlees. Kruid de groenten met peper en zout. Overgiet het vlees tijdens het bakken enkele malen met de marinade.

Kook intussen de rijst.

Haal het varkenshaasje uit de oven en laat afgedekt 10 minuten rusten.

Serveer het gesneden varkensvlees met de geroosterde groenten en de zilvervliesrijst.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.