Gegratineerde aardappelen met Ardeense ham

Hoofdgerecht
Brunch
Gratin
4
  • 1,3 kg vastkokende aardappelen
  • 200 g Ardeense ham
  • 2 dl room
  • 1 dl melk
  • 100 g mozzarella
  • 1 bosje bieslook
  • 1 zoete ui
  • 1 el bonenkruid
  • peper en zout
Geef er een lekker veelkleurige tomatensalade bij met rode, gele en groene tomaatjes, pijpajuin, peterselie, olie, azijn, peper en zout. Smakelijk!

Schil de aardappelen, gaar ze gedurende 8 minuten in de microgolfoven en snijd ze in dunne plakken. Neem een bakblik en leg hierin een vel boterpapier. Verdeel hierin ¼ van de aardappelen. Leg hierop een aantal sneetjes ham. Snipper de kruiden en de ui fijn en strooi over de ham. Herhaal dit tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.

Breng de melk en room aan de kook en kruid met peper en zout. Giet over de aardappelen.

Bak gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 230°C. Bestrooi daarna met de geraspte mozzarella en bak nog 10 minuten.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.