Gebraden (vooraf gemarineerde) konijnmedaillons en tagliatelle met bospaddestoelen

Hoofdgerecht
4
  • 6 konijnenmedaillons
  • 350 g tagliatelle
  • 350 g gemengde bospaddestoelen naar keuze
  • 6 takjes tijm
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 6 eetlepels water
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 3 eetlepels olijfolie voor warme bereidingen
  • peper van de molen
  • (zeezout)

Schik de konijnenmedaillons in een schaal en verdeel er de takjes tijm over. Overgiet de medaillons met de sojasaus en de extra vierge olijfolie en kruid met peper van de molen. Laat een 20-tal minuten marineren in de koelkast en wentel regelmatig door de marinade.

Maak ondertussen alle bospaddestoelen goed schoon met behulp van een borsteltje.

Haal de konijnenmedaillons uit de marinade en laat ze even afdruipen boven de schaal, bestuif ze met wat maïzena.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en kleur de konijnenmedaillons mooi aan. Voeg de marinade, het water en de takjes tijm toe en laat alles een 5-tal minuten zachtjes sudderen tot de saus lichtjes begint te binden.

Breng ondertussen een grote pan water aan de kook en gaar hierin de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stoof de sjalot glazig in een eetlepel olijfolie en voeg de bospaddestoelen en het geplette teentje knoflook toe, kruid met peper (en een beetje zout). Voeg de bospaddestoelen toe aan de konijnenmedaillons wanneer ze gaar zijn.

Verdeel de pasta over de borden en schik er de konijnenmedaillons en de bospaddestoelen over, lepel wat van de saus erover heen en dien meteen op.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.