Gebakken zeewolf met hollandaise van tarwebier

Hoofdgerecht
Gerechten met bier
4
  • 4 zeewolffilets van 150 g elk
  • 3 eierdooiers
  • 1 flesje tarwebier (bv Brugs Tarwebier, Witte van Hoegaarden)
  • 1 citroen
  • 120 g ongezouten boter
  • olijfolie
  • zeezout
  • cayennepeper
  • peper
Vroeger werd hollandaisesaus met gesmolten boter afgewerkt. Met koude boter krijg je een veel luchtiger en lichter verteerbaar resultaat.

Doe de 3 eierdooiers in een sauspan. Giet er een scheutje tarwebier en enkele druppels citroensap bij. Breng op smaak met een mespuntje cayennepeper en wat zout.

Klop de dooiers van het vuur los. Zet de pan vervolgens op een matig vuur en blijf kloppen. Zorg er voor dat de klopper in alle hoeken van de pan komt. Haal de pan tussendoor desnoods even van het vuur om te voorkomen dat de temperatuur te hoog wordt. Als dat gebeurt stollen de dooiers te snel en krijg je een omelet in plaats van een luchtige saus. Als je de bodem van de pan begint te zien, zijn de eieren voldoende geklopt.

Haal de pan van het vuur en roer er de koude boter in kleine klontjes door. Verfris de saus met nog enkele druppels citroensap.

Kruid de visfilets met peper en zout en bak ze gaar in hete olijfolie.

Serveer de vis met de saus. Puree en gestoofde spinazie smaken er heerlijk bij.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.