Frozen yoghurt frisco’s met aardbeien en blauwe bessen

Dessert
Dagelijkse kost
4
20

Dit is ongetwijfeld een van de gemakkelijkste recepten die ik ooit maakte in Dagelijkse Kost. Omdat het ijs niet gedraaid wordt, zal het lichtjes kristalliseren.

Voor de aardbeienfrisco’s:

  • 250 g Griekse yoghurt
  • 1/3 bakje aardbeien
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 1 takje citroenverbena

Voor de blauwe bessenfrisco’s:

Voor de coulis:

  • 1 pak gemengde rode vruchten (diepvries)
  • 2 dl water
  • 4 blaadjes gelatine
  • 2 eetlepels suiker

Aardbeienfrisco’s:

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in kleine stukjes.
Meng de aardbeien met de yoghurt.

Rits de blaadjes van de citroenverbena en snipper ze heel fijn. Meng ze door de yoghurt.
Zoet met de agavesiroop (naar smaak).

TIP: Je kunt ook honing gebruiken om de frisco’s te zoeten.

Vul de friscovormpjes met het mengsel en zet ze in de diepvriezer.

 

Blauwe bessenfrisco’s:

Was de blauwe bessen en halveer een deel.
Meng de bessen met de yoghurt.
Zoet met violetsiroop (naar smaak).

Vul de friscovormpjes met het mengsel en zet ze in de diepvriezer.

Coulis:

Week de gelatine in koud water.
Verwarm het rood fruit met 2 dl water op het vuur.
Zoet met de suiker en laat wat inkoken.

Mix tot coulis in de blender of met de staafmixer.

Knijp de gelatine goed uit en roer hem door de warme coulis.
Duw de coulis met de bolle kant van een lepel door een zeef en laat afkoelen.

Afwerken en serveren:

Haal de frisco’s uit de vormpjes. Houd ze daarvoor eventueel even onder stromend water. Doop de frisco’s met aardbeien tot de helft in de coulis.
Bewaar ze in de diepvriezer of serveer meteen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.