Fricassee met witbier, bloemkool, champignons en krieltjes

Hoofdgerecht
Gerechten met bier
4
(30) 60
  • 600 g kalfsstoofvlees (afkomstig van de borst, hals of schouder)
  • 7,5 dl magere rundbouillon
  • 1 flesje witbier
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tomaat
  • 100 g champignons
  • ½ bloemkool
  • 1 kruidentuiltje van peterselietakjes, tijm en laurier
  • 2 eetlepels gehakte kervel
  • 500 g krielaardappelen
  • 1 eetlepel maïzena
  • boter
  • versgemalen peper en grof zout

Snijd het kalfsvlees in stukken van +/- 3 cm. Bak het vlees in boter.

Stoof de gesneden ui en de knoflook in dezelfde pan. Overgiet met rundbouillon en witbier, kruid met zout en peper. Voeg het kruidentuiltje toe en laat een uurtje sudderen op een zacht vuur.

Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar in gezouten water. Snijd de champignons in twee en bak ze kort in boter. Ontvel en ontpit de tomaat en snijd ze in blokjes.

Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water. Meng ze met de resterende boter en de kervel.

Bind de fricassee met maïzena.

Voeg de champignons, de bloemkool en de tomatenblokjes bij het vlees. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Serveer samen met de aardappelen in diepe borden.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.