Eigentijdse wentelteefjes

Dessert
Ontbijt
Claudia Allemeersch
4
  • 3 eieren
  • 2,5 dl melk
  • snuifje kaneel
  • 8 sneetjes oudbakken wit brood (ook leuk: koekebrood of suikerbrood gebruiken en hiervan dikke plakken snijden)
  • 80 g boter
  • 50 g griessuiker
  • een zakje vanillesuiker
Je kan ook nog andere ingrediënten toevoegen aan het beslag bv. geraspte citroenschil, saffraan of rum.

Klop het ei los met de vanillesuiker en de (eventueel lauwe) melk.

Snijd een dikke snede brood af. Voor een mooier resultaat kan je de snede rond maken met een ronde steekvorm. Haal de sneetjes brood aan beide kanten door het eimengsel. Laat het overtollige beslag eraf lopen.

Laat boter lichtbruin worden in een koekenpan.

Bak de sneetjes brood om de beurt in nieuwe boter vlug aan beide kanten lichtbruin.

Meng suiker en kaneel tot kaneelsuiker.

Schik de wentelteefjes op het bord en strooi de kaneelsuiker ertussenin.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.