Dracula-vingers

Bijgerecht
Halloweenrecepten
Koken met kinderen
4
  • 4 stronkjes witloof (niet te groot)
  • 4 kl zout
  • 50 g boter
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 ml koud water
  • 2 kl lichte sojasaus
  • zoetzure saus (kant-en-klaar te koop in de supermarkt)
  • geraspte worteltjes
Geen griezelfeestje zonder lekker verse... Dracula-vingers!

Blancheer de stronkjes witloof in kokend gezouten water met boter en snijd nadien in de lengte.

Trek de uiteinden van de witloofblaadjes voorzichtig uit elkaar zodat het de vorm van een waaier aanneemt.

Zorg ervoor dat de stronkjes mooi heel blijven.

Meng het zelfrijzend bakmeel met koud water en sojasaus.

Haal de witloofwaaiertjes voorzichtig door het mengsel.

Frituur op 180°C.

Leg de witloofbeignets op een bedje van geraspte worteltjes.

Dien op met zoetzure saus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.