De krokanten van Chimay Grand Classique

Aperitiefhapje
4
  • 420 g Chimay Grand Classique
  • 50 g gereinigde en gehakte sjalotten
  • 25 g gebraden spekreepjes
  • 8 g gehakte bieslook
  • 20 g boter
  • 20 g ontpitte dadels in blokjes gesneden
  • 30 g appels (jonagold) in blokjes gesneden
  • 1,2 dl gevogeltefond
  • 1 g kerriepoeder
  • een beetje Xeresazijn
  • 4 g maïzena
  • een beetje Luikse siroop
  • 3 grote brickvellen
  • 1 ei
  • een beetje verse gehakte tijm
  • zout
  • peper uit de molen
  • een snuifje geperste knoflook
     

De Chimay kaas in rechthoeken van ± 3 cm lengte op 6 tot 7 mm breedte en dikte snijden.
Meng in een kom de sjalotten, de spekreepjes, de bieslook, de dadels en de appels.
Lichtjes kruiden met zout en peper.

In een kleine kom, lichtjes het ei kloppen (voor een eierbeslag) en lichtjes kruiden met zout.
De brickvellen in 4 snijden.
De oppervlakte bedekken met het eierbeslag.
Een rechthoek CHIMAY in een hoek plaatsen.
Met behulp van een mes, een beetje Luikse siroop op de kaas leggen.
Vervolgens het beslag verdelen over de dadels en de appels.
Sluiten met het deeg, zodat alles wordt gevat in een kleine rol en zet deze dan koel.

Om de saus af te maken, brengen wij gevogeltefond aan de kook. Kerriepoeder toevoegen.
Klop de saus met de boter.
Maïzena met een beetje water verdunnen en de saus ermee binden.
Laat 2 tot 3 minuten ruisen, van het vuur houden en een beetje Xeresazijn toevoegen volgens uw smaak.
Kruiden met zout, peper, tijm en knoflook.
Goed warm houden.

Plaats de rolletjes In de oven (200°C) gedurende 3 tot 4 minuten.
Ze moeten krokant zijn.
Ze daarna op een bord leggen.
Giet de saus in een kleine kom en in het midden plaatsen.

Dadelijk opdienen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.