Cornflakeskalkoenburger met juliennegroenten en tomatensaus

Hoofdgerecht
Lekker voor kinderen
4
  • 600 g kalkoenfilet
  • 50 g gerookt kalkoenspek
  • 1 ei
  • 100 g conflakes natuur
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 4 stengels selder
  • 2 wortel
  • 1 teen look
  • 5 dl gevogeltjebouillon
  • 60 g boter
  • 100 g tomatenpuree
  • 2 el bloem
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 4 takjes kervel
  • 1 dl olie
  • peper
  • zout

Laat de helft van de boter smelten in een kleine pot.
Maak de ui en 1 wortel schoon en snij in grove stukken.
Plet de look en doe hem samen met het spek, de ui en wortel in de pot.
Voeg bloem en tomatenpuree toe en roer om.
Doe er bouillon, tijm en laurier bij en laat 10 minuten stevig doorkoken.
Verwarm de oven tot 100°C en zet de pot er 2 uur in.
Passeer de saus door een fijne zeef.

Maak de rest van de groenten schoon en snij ze in lange, smalle repen.
Stoof kort aan in boter en kruid met peper en zout.
Plet de cornflakes en klop het ei los.
Snij de kalkoenfilet in plakken en haal ze eerst door het ei en dan door de cornflakes.
Bestrooi met peper en zout en bak 2 minuten aan elke kant in de olie.
Draai het vuur zachter en laat de burgers verder garen.

Serveer met de julienne en de saus en werk af met de kervel.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.