Chocoladegebakjes

Dessert
Tussendoortjes
Claudia Allemeersch
  • 60 g fijne griessuiker
  • 175 g pure donkere chocolade
  • 4 eieren
  • 2 druppels citroensap
  • poedersuiker
  • enkele pistachenootjes

Laat de chocolade smelten au bain-marie.

Scheid de eiwitten van de dooiers en klop de eiwitten stijf met de helft van de suiker en het citroensap.

Klop op een zacht vuurtje de rest van de suiker op met de dooiers tot een luchtige massa.

Spatel het dooiermengsel door de afgekoelde chocolade. Doe nu hetzelfde met het stijfgeklopte eiwit.

Boter de timbaaltjes in en verdeel het mengsel over de porties. Tik de timbaaltjes op het werkvlak om de luchtbelletjes eruit te krijgen.

Schik de timbaaltjes in een braadslede en doe er een cm water in. Bak de gebakjes gedurende 15 minuten af in een voorverwarmde oven van 180°C.

Serveer ze in de potjes, werk af met poedersuiker en gehakte pistachenootjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.