Champignonroomsaus

Saus
20

Champignonroomsaus is een klassieker onder de sauzen. Deze saus kan je heel makkelijk zelf maken. Een stukje vlees, gevogelte, wild, vis… met dit eenvoudig recept voor champignonroomsaus worden ze nóg lekkerder. Smakelijk!

  • 250 g witte champignons
  • cognac
  • 250 ml bruine fond (of de jus verkregen van je vleesbereiding)
  • 150 ml room
  • citroen

Borstel de champignons proper, snijd het voetje bij, snijd vervolgens in stukken en bak ze in een klontje gesmolten boter.

Blus de pan met een scheut cognac en laat inkoken, bevochtig nadien met de bruine fond of de jus van je vleesbereiding. Laat tot de helft inkoken.

Voeg room toe tot de saus de gewenste dikte heeft en kruid met peper, zout en enkele druppels citroensap.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.