Burgers met Père Joseph en geroosterde kerstomaten

Bijgerecht
Koken met kinderen
4
(15) 15
  • 3 sneden Père Joseph
  • 500 g niet gekruid runder- en varkensgehakt
  • 800 g kerstomaten
  • 1 rode ui
  • 1 ei
  • 40 g groene en/of zwarte ontpitte olijven
  • 30 g paneermeel
  • 4 eetlepels gehakte peterselie
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 afgestreken eetlepels Provençaalse kruiden
  • peper en zout
Afhankelijk van je eigen smaak, kan je 1 geperst knoflookteentje bij de tomaten doen en/of bij het gehakt.

Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.

Leg de kerstomaten in een ovenschaal die groot genoeg is zodat de tomaatjes niet op mekaar liggen.
Voeg de fijngesnipperde rode ui toe, 1 afgestreken eetlepel Provençaalse kruiden, 3 eetlepels olie, peper en zout.
Meng goed en zet 15 min. in de oven.

Doe intussen het vlees in een grote kom en voeg het ei toe, de gehakte olijven, het paneermeel, de helft van de peterselie, 1 afgestreken eetlepel Provençaalse kruiden, peper en zout. Kneed goed tot een homogeen mengsel.
Verdeel in 8 porties en vorm er burgers van.

Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een grote braadpan en laat de burgers in korte tijd aan beide kanten goudbruin bakken. Snijd de plakken Père Joseph in drie.
Leg de burgers op de tomaten en bedek elke burger met een stukje Père Joseph. Zet de schaal opnieuw enkele minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Bestrooi met de rest van de gehakte peterselie en dien meteen op met aardappelen in de schil of puree.
Versier de burgers voor de kinderen eventueel met stukjes olijven en tomaten.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.