Broodje merguez met coleslaw en verse sambalmayo

Varia
Dagelijkse kost
4
30

Dit is geen gewone hotdog, maar een pittig broodje merguez met  coleslaw en huisgemaakte Samoeraisaus. De perfecte snack.

Ingrediënten per deelgerecht

  • 4 merguezworstjes
  • 4 grote sandwiches
  • 1 zakje krokante uitjes (Bicky-uitjes)
  • ½ bussel lente-uien

Voor de coleslaw:

  • 1 kleine bokaal opgelegde witte kool
  • 1 wortel
  • 1 appel
  • ½ bussel platte peterselie
  • 3 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels currypoeder
  • zout
  • peper

Voor de sambalmayo:

  • 3 eieren
  • 1 koffielepel mosterd
  • 2 dl neutrale olie
  • een scheut (appel)azijn
  • 3 koffielepels sambal
  • kippenkruiden
  • gerookt paprikapoeder
  • zout

Laat de worstjes op kamertemperatuur komen.

Coleslaw:

Laat de gepekelde kool uitlekken in een vergiet.

Meng de zure room met currypoeder.

Schil en rasp de wortel.
Schil en rasp de appel.

Meng de kool, wortel en appel met de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Snipper de platte peterselie en schep hem door de coleslaw.

Sambalmayo:

Splits de eieren. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
Doe de eierdooiers met een klein scheutje water in een maatbeker. Voeg er de mosterd, een scheutje azijn, de sambal, kippenkruiden, gerookt paprikapoeder en zout aan toe.
Mix tot mayonaise met de staafmixer en giet er in een fijne straal de olie bij.

Doe de mayonaise in een knijpfles.

Afwerking:

Verwarm een grillpan op het vuur.
Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Snijd de lente-uien in fijne ringen.

Bak de worstjes in de grillpan.

Leg de broodjes op een ovenschaal en bevochtig ze een beetje met natte handen. Zet ze in de voorverwarmde oven.

Snijd de broodjes open met een gekarteld mes. Beleg ze met coleslaw, een worstje en saus. Werk af met lente-uien en krokante uitjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.