Biefstuk in notenkorst met erwtenpuree

Hoofdgerecht
Vergeten groenten
Feestrecepten kerst
4

De kruidenolie:

Pureer de kervel en peterselie met een staafmixer tezamen met 100 ml olijfolie tot een gladde saus. Kruid af met peper en zout en zet koel.

De wintergroenten:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak, de wortel en de rode biet en snijd ze in grove stukken (de rode biet mag wat fijner gesneden zijn). De spruitjes halveer je. Leg dan alle groenten op een bakplaat (rode bieten aan een kant). Besprenkel met 30 ml olijfolie en kruid met wat peper en zout. Laat ze 30 à 45 minuten roosteren in de oven. Voor optimale knapperigheid, keer je de groenten halverwege de baktijd om.

De erwtenpuree:

Kook de aardappelen 20 minuten in gezouten water gaar. Je snippert ondertussen de ui en stooft ze in een klontje boter glazig samen met de erwtjes. Giet de aardappelen af, doe ze in de keukenrobot. Voeg de erwten en de melk toe en pureer tot een gladde massa. Kruid af met voldoende peper en zout.

De steak:

Meng de hazelnoten en de koffie in een kom. Dep het vlees droog en kruid met peper en zout. Smelt de boter en bak elke kant van de steak in 1,5 minuten goudbruin op een hoog vuur. Draai het vuur lager en bak de steak nog 2 minuten aan elke kant. Laat de steak zo’n 10 minuten rusten, terwijl hij losjes afgedekt is onder aluminiumfolie.

Snijd iedere steak in plakjes. Bestrooi met het notenmengsel en dien op met de erwtenpuree en de wintergroenten. Garneer met winterpostelein en serveer de kruidenolie in een kommetje.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.