Appels met schuimkop

Dessert
Eenpersoonsgerechten
1
  • 1 appel
  • 1 koffielepel citroensap
  • 1 eetlepel hazelnoten
  • 1 eetlepel amandelpoeder
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • ½ theelepel vers geraspte gember
  • 1 eiwit
  • vanillesuiker

Boor het klokhuis uit de appel.
Schil de vrucht niet maar besprenkel ze met citroensap.
Hak de hazelnoten fijn, meng ze met het amandelpoeder, het kaneelpoeder en de geraspte gember.
Vul de holte van de appel met dit mengsel.
Zet de appel in een ovenschaal en laat hem 20 minuten garen in een oven van 120 °C (niet warmer).

Klop ondertussen het eiwit tot sneeuw met de vanillesuiker.
Vul een spuitzak met het eiwit en spuit een mooi hoedje van eiwitschuim op de appel.
Laat de schuimkop eventjes kleuren onder de hete ovengrill.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.