Start to cook

Appelcrumble

Dessert
Appels van bij ons
Brunch
6
60

Een makkelijk en lekker dessert dat weinig tijd in beslag neemt? Met appelcrumble zit je altijd goed! Zachte stukjes appels onder een knapperig kruimeldeeg, geserveerd met een bolletje ijs… Heel eenvoudig, maar o zo lekker! Een overheerlijke appelcrumble, die maak je met dit recept. Smakelijk!

  • 175 g boter (op kamertemperatuur)
  • 175 g suiker
  • 1 ei
  • 350 g gezeefde zelfrijzende bloem
  • 1 snuifje kaneel
  • 500 g Jonagold-appels (in blokjes gesneden)

Verwarm de oven voor op 200°C.

Neem een grote ovenschotel of zes kleine schaaltjes en bestrijk de bodem en de wanden met een beetje boter.

Meng de boter, de suiker, het ei, de bloem en de kaneel in een mengkom.

Doe 2/3 van het deeg in de ovenschotel(tjes). Druk aan met je hand en maak een opstaande rand van 1 cm.

Leg de appelstukjes op het deeg. Verkruimel de rest van het deeg boven de appeltjes.

Bak 40 à 45 min. in de oven en laat afkoelen in de vorm.

Serveer lauw met een bolletje ijs.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.