Aardappelsoufflé met Brugge Dentelle Caractère

Hoofdgerecht
Gratin
4
80

8 ovenpotjes goed inboteren en de oven op 180°C voorverwarmen.  Aardappelen schillen, gaar koken en door de passe-vit draaien.
De melk koken en mengen met de puree en de eierdooiers.

De bloem en de in stukjes gesneden kaas door de puree roeren en bijkruiden met peper en zout (mag stevig afsmaken).
De eiwitten tot sneeuw kloppen en door de puree roeren en onmiddellijk in de ovenpotjes gieten ( de ovenpotjes mogen maar voor 2/3 gevuld zijn zodat ze niet overlopen tijdens het bakken).

40 minuten in de oven bakken bij 180°C tot een mooie bruine korst is bekomen (de deur dichtlaten tijdens het bakken en onmiddellijk opdienen).

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.