Aardappelpannenkoekjes met limoenboter

Bijgerecht
4
  • 250 g bloemige aardappelen
  • 200 g verse spinazie of 125 g diepvriesspinazie
  • 2 lenteuien
  • 3 eieren
  • 1,5 dl melk
  • 50 g boter (op kamertemperatuur)
  • 50 g bloem
  • 1 chilipeper
  • 1 tl komijnpoeder
  • peper en zout

Voor de limoenboter:

  • 2 limoenen
  • 70 g boter (op kamertemperatuur)
  • 1 teentje knoflook

Limoenboter

Roer de boter zacht met een houten lepel. Rasp de limoenen en meng de schil onder de boter. Pers de limoenen en voeg het sap toe aan de boter. Snipper de knoflook fijn en roer eveneens door de boter. Breng op smaak met peper en zout.

Stort de boter op plastiekfolie en rol op. Laat opstijven in de koelkast.

Aardappelpannenkoekjes

Was de spinazie, of ontdooi de diepvriesspinazie, en laat hem slinken en een warme pan zonder vetstof. Giet de spinazie af en knijp uit. Hak de spinazie fijn.

Gaar de geschilde aardappelen in licht gezouten water. Giet af en pureer. Smelt de boter en roer deze met de spinazie door de puree. Voeg hierbij de
melk en eieren. Roer tot een gladde massa en meng de bloem hieronder. 

Snipper de chilipeper en lenteuien fijn en meng onder het beslag. Breng op smaak met peper, zout en komijn. 

Bak pannenkoekjes van het deeg en serveer met de limoenboter.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.