Aardappellasagne met spinazie en verse zachte kaas

Hoofdgerecht
Gratin
4
  • 8 Vastkokende aardappelen
  • 400 g spinazie
  • 700 g verse zachte kaas
  • 200 g gemalen kazen
  • 3 dl melk
  • 50 g bloem
  • 70 g boter
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
De verse zachte kaas kan je vervangen door ricotta.

Verwarm de oven voor op 180°C. Stoof de spinazie in de olijfolie. Kruid met peper en zout en knijp goed uit. Meng er de verse zachte kaas of uitgelekte ricotta onder.

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes van 3 mm.

Beboter een ovenschaal met de helft van de boter. Leg er een laag aardappelplakjes in. Spatel er vervolgens een laag (1 cm) van het spinaziemengsel op. Herhaal dit tot de ingrediënten zijn opgebruikt.

Smelt de rest van de boter. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en blijf roeren tot je een roux krijgt. Doe er vervolgens melk bij en laat al roerend doorkoken tot de saus gebonden is. Kruid met peper en zout en meng er de gemalen kaas onder. Giet de kaassaus over de lasagne en bak hem gedurende 20 min. in de oven.

Serveer meteen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.