Aardappelbrandade met gerookte sprot en knapperige korstjes

Aperitiefhapje
Bijgerecht
Voorgerecht
4
  • 300 g bloemige aardappelen (ongeveer 3 grote aardappelen)
  • 60 g gerookte sprotjes (4 stuks)
  • 1 limoen
  • 8 cl room
  • 7 dl olijfolie extra vierge
  • 30 g gezouten boter
  • 1 teentje knoflook
  • enkele takjes peterselie
  • 4 sneden toastbrood
  • peper en zout

Gaar de geschilde aardappelen in licht gezouten water. Giet af en pureer. Breng de room samen met de gezouten boter aan de kook. Snijd de sprotjes in stukken en mix tot een gladde massa met de olijfolie en knoflook. Meng samen met het roommengsel onder de aardappelpuree. Breng op smaak met peper, zout en limoensap. Snijd soldaatjes van het toastbrood en toast krokant net voor het serveren. Verdeel de brandade over kleine glaasjes en werk af met gehakte peterselie.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.