Aardappel-tomatensoufflé

Bijgerecht
4
(15) 45
  • 1 dl room
  • 300 g gekonfijte tomaten
  • 4 middelgrote, bloemige aardappelen
  • peper en zout
  • 10 g boter
  • 100 g gemalen kaas
  • 4 el basilicum
  • 6 eiwitten
     

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schil de aardappelen en gaar ze in gezouten water.
Pureer ze samen met de room, de fijngesnipperde basilicum, de gekonfijte tomaten en de gemalen kaas.
Kruid met peper en zout.
Klop de eiwitten tot zachte pieken en spatel onder de puree.

Beboter 4 kommetjes en spatel er de puree in tot ze halfvol zijn.
Zet de soufflés gedurende 35 minuten in de oven.
Dien meteen op.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.