Aardappel-knolseldergratin met Meesterlyck-ham

Hoofdgerecht
Gratin
Vergeten groenten
4
60
  • 6 fijne sneetjes Meesterlyck-ham (200 g)
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 500 g knolselder
  • 2 dl melk
  • 50 g boter
  • 150 g champignons
  • 1 fijngesneden ui
  • 2 geperste knoflookteentjes
  • 50 g geraspte Nazareth kaas
  • versgeraspte nootmuskaat
  • sap van ¼ citroensap
  • peper en zout

Schil de aardappelen en de knolselder. Snijd ze in stukken en besprenkel met het citroensap. Kook de aardappelen en knolselder gaar in voldoende lichtgezouten water.

Snijd de Meesterlyck-ham in reepjes en de champignons in plakjes. Bak ze in de koekenpan en voeg de ui en knoflook toe en bak kort verder. Laat eventueel uitdruipen in een zeef om overtollig vet te verwijderen. Giet de aardappelen af en laat ze uitdampen.

Verwarm de melk en de boter in een pannetje. Haal de aardappelen door een roerzeef en roer er het boter/melkmengsel bij. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Vet een ovenschaal in en verdeel er het hammengsel over. Dek af met de puree en strooi er de kaas over. Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.