Recept: Witloof in hesp en kaassaus

Print

Categorie: Hoofdgerechten

Thema: Lekker voor kids

Kookniveau:

  • Bewaar in je weekmenu
  • ...of alleen in je favorieten
  • Voeg zelf een recept toe

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 stronkjes grondwitloof
  • 8 plakjes gekookte hesp
  • 50 g bloem
  • 50g boter
  • 200 ml melk
  • 300 g gemalen kaas
  • Nootmuskaat
  • Peper/zout
     

Bereidingswijze

Maak het witloof schoon, snijd het in de lengte in 2 en verwijder het bittere kegeltje aan de onderkant.
Kruid met peper en zout.
Stoof de stronken in wat boter in de pan gedurende ongeveer 15 minuten tot ze mooi glazig zijn.

Voor de kaassaus maak je eerst een witte saus of béchamelsaus.
Laat een goede klont boter smelten in een pan en roer met een houten lepel de bloem erdoor tot je een stevige pasta bekomt.
Voeg de melk met beetjes toe en klop goed zodat er zich geen klonters vormen.
Laat al roerend enkele minuten op een laag vuurtje doorkoken zodat de saus kan dikken.
Voeg kaas, nootmuskaat en peper en zout  toe naar smaak.

Wikkel steeds 2 stukjes witloof in 1 sneetje ham en leg ze in een beboterde ovenschaal.
Giet de kaassaus erover en strooi er nog wat gemalen kaas bovenop.
Zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

Serveer met aardappelpuree.

Tips

- Laat na het stoven het witloof goed uitlekken zodat de kaassaus niet gaat schiften in de ovenschaal.
- Je kan het witloof ook vervangen door prei.
- Voor een extra krokant korstje kan je op de bovenste kaaslaag nog wat paneermeel strooien en enkele blokjes boter.
- Voor een speciale smaak kan je gebruik maken van verschillende soorten kazen.


Op zoek naar hoeveproducten in uw buurt? Kijk op http://www.hoeveproducten.be