Recept: Vleesbrood

Print

Categorie: Hoofdgerechten

Thema: Vleesklassiekers

Kookniveau:

  • Bewaar in je weekmenu
  • ...of alleen in je favorieten
  • Voeg zelf een recept toe

Ingrediënten voor 2 personen

500 g varkensgehakt
75 g boter
1,5 sneetje ontkorst brood
1 ei
1 ui
melk
1/2 eetlepel fijngehakte peterselie 
eventueel wat chilipoeder en oregano
peper en zout

Bereidingswijze

Laat de sneden brood in melk weken en knijp ze dan lichtjes uit. Hak de ui fijn en fruit de stukjes in een pan goudgeel in boter. Laat het mengsel afkoelen en voeg een losgeklopt ei toe. Voeg broodkruim, fijngehakte peterselie, peper en zout en eventueel wat chilipoeder en oregano toe. Kneed dit mengsel door het gehakt tot een homogene massa. Vorm er dan een enigszins langwerpig brood mee. Leg dit in een beboterde vuurvaste schaal, overgiet het met een klontje gesmolten boter en schuif de schaal in een koude oven die u instelt op 200°C. Zodra die temperatuur is bereikt, laat u het vlees een half uur braden. Na een kwartier vermindert u de temperatuur naar 150°C. Prik met een lange naald in het vleesbrood. Het is belangrijk dat het uitlopende vocht helder is en het vleesbrood volledig gaar.