Recept: Soep met Finettes en spinazie

Print

Categorie: Soepen

Thema: Snel en makkelijk

Kookniveau:

  • Bewaar in je weekmenu
  • ...of alleen in je favorieten
  • Voeg zelf een recept toe

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 g Finettes
  • 300 g verse spinazie
  • 1 sjalot
  • 1 bosje lente-ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel arachideolie
  • ½ koffielepel suiker
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de lente-ui en sjalot in kleine stukjes.

Peper en zout de Finettes.

Verhit de olie in een soeppot en voeg de geplette teentjes look toe. Laat even bakken en voeg vlees toe. Blijf bakken onder voortdurend omscheppen tot het vlees gaar is. Voeg de lente-ui en de sjalot toe. Laat nog even bakken. Blus met 1 liter water en breng aan de kook.

Was de spinazie, breek de stelen af, hak ze fijn en voeg toe aan de soep als deze kookt. Laat even slinken. Breng op smaak met zout, peper, een snuifje suiker en vissaus en serveer.