Recept: Slasoep

Print

Categorie: Soepen

Thema: Seizoensgerechten

Kookniveau:

  • Bewaar in je weekmenu
  • ...of alleen in je favorieten
  • Voeg zelf een recept toe

Ingrediënten voor 4 personen

1 kropsla
1 ui
10 g boter
1 l magere gevogeltebouillon
2 eetlepels lightroom
peper, zout, nootmuskaat, 1 mespunt chilipoeder
2 sneetjes bruin- of volkorenbrood per persoon

Bereidingswijze

Snijd de voet uit de slakrop. Spoel de bladeren in ijskoud water en droog ze. Snijd ze in grote stukken. Pel de ui en snipper hem fijn. Verhit de boter en fruit er de ui in op een zacht vuurtje. Voeg de sla toe en laat ze al roerend enkele minuten meefruiten. Voeg de bouillon toe, dek de pan af en laat 20 minuten op een zacht vuurtje koken. Mix de soep, roer er de room door en warm op zonder de soep te laten koken. Breng ze pittig op smaak met peper, zout, nootmuskaat en chilipoeder. Serveer met geroosterde sneetjes brood.