Recept: Roodbaars met preistoemp

Print

Categorie: Hoofdgerechten

Thema: Gezellig winters

Kookniveau:

  • Bewaar in je weekmenu
  • ...of alleen in je favorieten
  • Voeg zelf een recept toe

Ingrediënten voor 4 personen

4 roodbaarsfilets
2 eetlepels bloem
1 kg bloemig kokende aardappelen
4 wit van prei
3 klontjes boter
muskaatnoot
peper en zout

Bereidingswijze

Snijd het gewassen wit van prei in stukjes.
Leg de prei in een pot met een klontje boter, 4 eetlepels water en wat zout.
Zet het deksel op de pot en laat 20 minuten stoven.
Kook ondertussen de aardappelen gaar in gezouten water, giet af en doe ze bij de gare prei.
Voeg muskaatnoot toe.
Stamp met een pureestamper tot stoemp.
Draai de visfilets in de bloem.
Bak de filets op hoog vuur in een hete bakpan met boter.
Bak 3 minuten langs elke kant.
Leg de vis op de stoemp en serveer.