Recept: Kabeljauwhaasje op bedje van spinazie en tagliatelli

Print

Categorie: Hoofdgerechten

Kookniveau:

30' koken

  • Bewaar in je weekmenu
  • ...of alleen in je favorieten
  • Voeg zelf een recept toe

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g tagliatelli
  • 500 g verse spinazie
  • 4 kabeljauwhaasjes
  • 1 grote vleestomaat
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 50 g boter
  • 1 poperingse hommelbier
  • 1/2 liter visbouillon
  • 20 cl room
  • 3 el bloem

Bereidingswijze

Neem een ruime kookpot en blancheer de vis tot hij gaar is.
Kook ondertussen de tagliatelli in gezouten water en laat uitlekken.
Neem een klein beetje boter en doe in een ruime pot en voeg er de spinazie bij, zachtjes blijven roeren, kruid met peper en zout en nootmuskaat (ruime pot want spinazie is veel maar krimpt). Voor de saus neem je de rest van de boter en doe in kookpot, (niet bruin laten worden), voeg de bloem erbij en roer goed met klopper op zacht vuur om tot een gladde brij te komen.
Voeg er de visbouillon beetje bij beetje bij en goed roeren.
Laat indikken, voeg er de hommelbier en de room bij tot een lekkere saus, kruid met peper en zout.

Schik op een warm bord de tagliatelli en daarbovenop de spinazie en de vis.
Giet de saus erover en werk af met kleine stukjes gesneden tomaat en een dilletakje.

Smakelijk.