Recept: Broodpudding

Print

Categorie: Desserts

Thema: Lekker voor kids

Kookniveau:

  • Bewaar in je weekmenu
  • ...of alleen in je favorieten
  • Voeg zelf een recept toe

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g brood
  • 100 g peperkoek
  • 50 g rozijnen
  • 500 ml melk
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels honing
  • 1 sinaasappel
  • 2 bananen
  • rum
  • kaneel

Bereidingswijze

Snijd de korsten van het brood en laat het kruim weken in de melk.

Snijd de bananen en een halve ongepelde sinaasappel in stukjes

Meng alle ingrediënten met uitzondering van de eieren .  Laat minstens 12 uur trekken.

Doe de eieren bij het mengsel en kneed goed door tot je een vloeibare brij bekomt.

Giet dit in een beboterde ovenschotel en bak een klein half uurtje in een oven op 200°C.

Bestrijk de broodpudding indien gewenst met fondantsuiker. Dit is een speciale suiker die je bij de bakspeciaalzaak vindt.

Broodpudding kan je bereiden met restjes oud brood en smaakt nog lekkerder als je rozijnenbrood gebruikt

Recept: Geert Van Der Bruggen