Recept: Aardbeienconfituur

Print
Varia

Kookniveau:

  • Bewaar in je weekmenu
  • ...of alleen in je favorieten
  • Voeg zelf een recept toe

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1,5 kg kleine aardbeien
  • 1 kg confituursuiker
  • het sap van een halve citroen

Bereidingswijze

Verwijder de steeltjes van de aardbeien en snijd de vruchten in stukjes. Doe de aardbeien met de suiker en het sap van de citroen in een pan en breng op een hevig vuur aan de kook. Roer voortdurend tot de confituur begint te dikken. Je kan dit controleren door een beetje van het mengsel op een bordje uit te strijken en even in de ijskast te zetten.

Recept: Geert Van Der Bruggen

Er mogen gerust nog wat groene vruchten tussen de aardbeien zitten. Die bevatten meer pectine en dat is goed voor de binding van de confituur.

Meer weten?

Recepten op basis van:

Aardbei , Citroen