Kaasweetjes

Wist je dat ?

  • Je voor één kg kaas ongeveer 10 liter melk nodig hebt.
  • Kaas rijk is aan eiwitten. Verse kaassoorten bevatten tussen de 5 en 10% eiwitten, harde kazen tussen de 25 en 30%.
  • Er wel 300 verschillende soorten Belgische kazen zijn. Elke kaas heeft bovendien zijn eigen unieke bereiding.
  • Twee plakjes kaas (ongeveer 40 g) goed zijn voor ongeveer 50% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid calcium voor een volwassene.
  • Wei wordt gebruikt bij de bereiding van ijs, frisdranken en koekjes.
  • Het vetgehalte van kaas sterk kan variëren. Magere kaassoorten bevatten minder dan 20 g vetten per 100 g kaas, roomkazen dan weer meer dan 45 g.
  • Gerijpte kaas een bron is van de vitaminen B12 en B2. Gerijpte kaas biedt zo onder meer ook een goede aanvulling op een vegetarische voeding.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.