Witloof van van bij ons

Witloof wijze weetjes

Ontdek alles over witloof

  • Witloof werd voor het eerst in Brussel geteeld, in een kelder in Schaarbeek.
  • Witloof (cichhorium Intybus var. foliosum) behoort tot de familie van de cichorei-achtigen.
  • Witloof wordt in het donker geteeld. Hoe meer licht witloof te zien krijgt, hoe groener de top en hoe bitterder de smaak.
  • Witloof wordt ook wel eens het “witte goud” genoemd.

Wist je dat de Belg met een gemiddelde van 4 kg per jaar de grootste witloofconsument ter wereld is?

  • Er bestaat ook een rode witloofsoort onder de naam roodloof. Bij het koken of stoven gaat de rode kleur grotendeels verloren. Roodloof? Toverloof!
  • Witloof is de lievelingsgroente van heel wat fijnproevers omdat ze een wat bittere smaak heeft. Chef-kok Felix Alen wijdde er zelfs een boek aan: “Witloof from Belgium.”
  • Witloof is supergezond en is rijk aan voedingsvezels.
  • Witloof is het hele jaar door beschikbaar. Door te variëren in de bereidingswijzen, kan je ook met witloof zorgen voor aangepaste seizoensgerechtjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.