Radicchio Rosso

Radicchio, ook wel rode sla genoemd, behoort tot dezelfde plantensoort als witloof. Het ronde, kleine kropje met paarsrode knapperige bladeren en witte nerven wordt meestal rauw gegeten en heeft een wat bittere smaak. Radicchio vind je vaak terug in kant-en-klaar verpakte gemengde salades. 

Kwaliteit

Radicchio rosso moet er bij aankoop fris uitzien en stevige bladeren hebben. Er mogen geen bruine randjes te bespeuren zijn. Het hart van de krop moet gesloten zijn en de krop moet stevig aanvoelen. 

Bereiding

Snijd de onderkant van de krop. Scheur de bladeren van de radicchio rosso in stukken in plaats van te snijden. Zo voorkom je beschadiging van de sla en blijven de bladeren langer mooi en vers.

Dankzij de dieprode kleur oogt Radicchio mooi in een slamix of als garnering op een bord. De stevige bladeren kan je ook perfect in reepjes snijden om te koken, smoren of grillen. 

Voedingsinformatie

Radicchio rosso behoort tot de groep van de groenten en past dus prima in een gezonde voeding. Omdat niet alle groenten dezelfde voedingsstoffen bevatten, is variatie belangrijk. 

Bewaring

Radicchio rosso bewaart het best in een open verpakking in de groentelade van de koelkast.