Chinese kool

Chinese kool lijkt met zijn knapperige, langwerpige, krullerige bladeren meer op een krop dan een kool. De bladgroente heeft ook een meer zoete smaak. Hoe dichter bij het midden van de krop, hoe malser de bladeren worden.

Kwaliteit

Let er bij de aankoop op dat de bladeren stevig zijn en een frisgroene kleur hebben.

Bereiding

Chinese kool is een alleskunner. De groente is zowel rauw, gekookt, geroerbakt, gestoofd en zelfs gesmoord lekker. De bladeren worden vaak gebruikt om andere ingrediënten, gehakt bijvoorbeeld, mee in te pakken.

Voedingsinformatie

Chinese kool bevat in vergelijking met andere groenten gemiddeld meer vitamine K en foliumzuur. Daarnaast is het een goede bron van calcium, vitamine A en C.

Bewaring

Chinese kool is ongeveer een week houdbaar in de koelkast. Om je porties te verdelen, halveer je de krop in de lengte. Dek ze af met huishoudfolie en plaats in de koelkast. Chinese kool die al gaar is, kan je ook in de diepvries bewaren.