Comment éviter le gaspillage?

Minder verspilling meer lekkers

08/09/2016

Met deze basistips gooi je niet snel meer eten weg.

We goien veel voedsel weg, maar daar is een mouw aan te passen. Begrijpelijk hoor, die voedselverspilling. Je hebt een onvoorspelbaar drukke agenda, in de winkel weet je niet hoeveel iedereen zal eten, en net wanneer de honger begint te knagen word je verleid door al het lekkers in de winkelrekken. Weggooien lijkt dan de enige optie, maar wij hebben een beter plan.

Bewaar groenten en fruit juist

Door verse producten correct te bewaren, blijven ze langer goed. Onze productfiches maken je wegwijs in de juiste bewaarmethode per groente- en fruitsoort.

Kook seizoensgebonden

Ga aan de slag met seizoensproducten. Ze zijn niet alleen lekkerder en goedkoper. Ook hebben ze vaak een kortere weg afgelegd om in je keuken te belanden. Bekijk onze handige groente- en fruitkalender.

Wees creatief met restjes

Gooi niet meteen je overschotjes weg. De restjes die je na een maaltijd overhoudt, kan je later met enige creativiteit omtoveren tot een nieuw gerecht.

Maak een boodschappenlijstje

Maak een weekplanning en ga met je lijstje naar de winkel. Koop alleen wat je echt nodig hebt.

 

Recent nieuws

  • En-cas sains

    De hele dag door snacken op groenten is de beste manier om aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid te komen. Hier zijn alvast enkele handige tips: 

  • une boîte à tartines intéressante

    Kinderen met een gezonde brooddoos naar school sturen, kan een hele uitdaging zijn. Geen nood, wij steken een handje toe. Verwen je kinderen met een lekkere portie groenten hun lunchbox. Zo komen ze zonder probleem aan de aanbevolen portie per dag. Uit het vuistje, op de boterham of een lekkere groentewrap… de mogelijkheden zijn eindeloos!

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.