conference peer

Conference-peer: de onbetwistbare nummer één

04/11/2015

De Conference-peer is de onbetwistbare nummer één onder de Belgische peren. Nergens anders zijn de omstandigheden beter dan hier. Het Belgische klimaat, de bodem en de goede zorgen van onze fruitkwekers maken er een absolute topper van.

Het harde werk is nu achter de rug: de peren zijn geoogst en worden opgeslagen in grote koelcellen voor de winterslaap. Hoog tijd om op zoek te gaan naar lekkere recepten voor deze Belgische lieveling.

De Conference-peer past uitstekend in zoete bereidingen en is verrukkelijk bij gevogelte, wild, kazen en veel meer. Hoe heb jij hem het liefst?

Snelle snack

De Conference-peer is de perfecte snelle snack: even wassen en ze is klaar om op te eten. Je hoeft de peer niet eens te schillen. 

Gezonde start van de dag

Geef power aan je havermout met stukjes peer. De rest van de peer wordt de ster in een lekker fruitslaatje. 

Makkelijk maal

Met peer scoor je tijdens elke lunch. Een broodje brie met noten, honing en een plakje peer is hemels. Of wat denk je van een slaatje met geitenkaas en stukjes Conference-peer? Bewonderde blikken van je collega’s verzekerd.

Wild van Conference

En ’s avonds gaan we voluit met een stukje wild en Conference-peren. Kook de peer in een mengsel van rode wijn en water, en voeg kaneel, kruidnagel en suiker toe. Onweerstaanbaar!

Rasechte wereldburger

Onze Conference is uniek en heel de wereld is er gek op. Wist je dat het merendeel van de Belgische Conference-peren geëxporteerd wordt? 

Rijkelijke rijping

De Conference-peer is veelzijdig. Eet ze aan het begin van de rijping als ze nog knapperig fris zijn. Of wacht tot het einde, tot wanneer het vruchtvlees smelt op je tong en de smaak zoet en sappig is.  

Culinaire tips & tricks

  • Laat peren rijpen in een fruitschaal bij kamertemperatuur. Liever een stevige Conference-peer? Dan bewaar je ze best in de koelkast.
  • Kinderen houden van de zachte, zoete smaak van de Conference. En de peer heeft zo goed als geen klokhuis. Waardoor het ook voor de allerkleinsten een makkelijke hap is.
  • Een rijpe peer herken je aan de ‘nek’. Als je de peer vastpakt bij het steeltje en de ‘nek’ is strak en de schil glad, dan is de peer goed, hard en stevig. Als het steeltje en de schil een beetje meegeven, dan is de peer een stuk rijper en zachter.

Klaar om aan de slag te gaan? 

Laat je verleiden door onze verrassende recepten

Recent nieuws

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.