Panna cotta met een zalfje van chocolade

Desserts maken voor elke gelegenheid: origineel, feestelijk of snel klaar

Is het dessert voor jou ook altijd het hoogtepunt van de maaltijd? Dan ben je niet alleen! Reden te meer dus om voor elke gelegenheid de gepaste desserts te maken. Origineel, feestelijk, of net snel en gemakkelijk? Wij maakten voor jou een overzicht met recepten uit elke categorie.

Originele desserts met een toffe twist

Chocolademousse, ijs en crème brûlée zijn klassiekers waar je altijd mee scoort. Maar wat dacht je van deze originele twists?

  • Chocolademousse met roze peper: een pittige variant van de klassieke chocomousse! In combinatie met zoet en bitter zorgt de peper voor een stevige kick. Des te hoger het cacaogehalte van de chocolade, des te bitterder de mousse zal zijn.
  • Desserts maken met groenten, waarom niet? Voor deze crème brûlée van tomaat gebruik je best enkel het vruchtvlees om een dikke pulp te krijgen. Of wat dacht je van een dessert met aardappel? Met deze aardappelmuffin verras je ongetwijfeld je gasten.
  • Haal de ijsmachine maar boven! Dit karamelijs wordt afgewerkt met geroosterde amandelen en een snuifje zout en is de perfecte afsluiter van je menu.

Feestelijke desserts maken: panna cotta en sabayon

Panna cotta en sabayon zijn twee toppers wanneer het gaat om feestelijke desserts. Met deze tips en recepten kunnen ze niet mislukken:

  • Het geheim voor een geslaagde sabayon is: blijven kloppen! Zodra de lijnen die je geklopt hebt duidelijk zichtbaar zijn in de pan, haal je deze van het vuur. Giet de sabayon meteen over in aparte glaasjes om te voorkomen dat hij stolt. Je kan de glaasjes ook eerst vullen met vers fruit.
  • Hou je van een lichte panna cotta, voeg dan melk toe aan de room. Of heb je moeite om de panna cotta te ontvormen? Zet de potjes dan even in warm water en probeer opnieuw.

Makkelijke desserts om te maken, nóg makkelijker om van te genieten

Lekkere desserts maken hoeft geen uren te duren, zeker niet met deze ideeën:

  • Een crumble is veelzijdig, lekker en snel te maken. Kies je favoriete fruit (vaak gebruikt men appelen, peren of rode vruchten) en ga aan de slag. De suiker in de crumble kan je ook vervangen door zandkoekjes, speculaas of peperkoek zoals in deze crumble met appel en peer.
  • Ooit al gehoord van een mugcake? Deze desserts zijn enorm makkelijk om te maken. Je mengt gewoon alle ingrediënten in een mok en zet deze voor één minuut in de microgolfoven. Daarna keer je de mok om op een bordje of lepel je de cake lekker uit.
  • Wentelteefjes zijn makkelijk om te maken en ideaal als dessert, zeker wanneer je extra aandacht besteedt aan de presentatie. Gebruik bvb. steekvormen in verschillende groottes om mooie, ronde stukken brood te krijgen. Serveer ze op een bordje met zelfgemaakte kaneelsuiker zoals deze eigentijdse wentelteefjes.
  • Fan van aardbeien? Probeer dan zeker eens onze 8 makkelijke desserts met aardbeien!

Wat is jouw lievelingsdessert? Of welke desserts wil jij zeker eens maken? Laat het ons weten met een berichtje of foto via Facebook, Twitter of Instagram met #lekkervanbijons!

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.