Specialiteiten

Specialiteiten

Ratte

  • Gebruik: Salades, ragout, gebakken, in de schil
  • Knolvorm: Niervormig
  • Kleur van het vlees: Geel
  • Kleur van de schil: Geel
  • Rijptijd: Half vroeg
     

Vitelotte: met zijn paarse schil en paars vruchtvlees is de Vitelotte zeer decoratief bij gerechten.

  • Gebruik: In de schil of gebakken
  • Kooktype: Bloemig
  • Knolvorm: Lang ovaal
  • Kleur van het vlees: Paars
  • Kleur van de schil: Paars
  • Rijptijd: Laat
     

Bergerac: dit is een truffelaardappel voor een niche markt en zeer geschikt voor de keuken van topchefs.

  • Gebruik: In de schil, gebakken, als chips
  • Kooktype: Bloemig
  • Knolvorm: Langovaal
  • Kleur van het vlees: Paars
  • Kleur van de schil: Paars
  • Rijptijd: Midden laat

 

Corne de Gatte: dit is een opvallend langwerpige kleine aardappel die culinair zeer gewaardeerd wordt omwille van zijn nootachtig aroma. Vanwege zijn vorm is de Corne de Gatte alleen geschikt om gekookt in de schil te serveren.

  • Gebruik: In de schil gekookt of gebakken
  • Kooktype: Vastkokend
  • Knolvorm: Niervormig
  • Kleur van het vlees: Geel
  • Kleur van de schil: Geel
  • Rijptijd: Half vroeg​
     

Belle de Fontenay

  • Gebruik: Salades, gekookt of gebakken
  • Kooktype: Vastkokend
  • Knolvorm: Langovaal
  • Kleur van het vlees: Geel
  • Kleur van de schil: Geel
  • Rijptijd: Vroeg

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.